Βασ. Σοφίας 121, 115 24, Αθήνα, Τ: 210 64 36 258, F: 210 64 37 043, K: 6974 44 2000

Πυελικός πόνος

Ερώτηση σε Στέφανος Χανδακάς MD MBA PhD

×

Είναι συνήθης, καθώς εμφανίζεται κάποια στιγμή στη ζωή των περισσότερων γυναικών. Ο πυελικός πόνος συχνά προκαλείται από τη φυσιολογική λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων. Παραδείγματος χάρη, πολλές γυναίκες που έχουν ωοθυλακιορρηξία, εμφανίζουν πόνο ποικίλης έντασης κατά την έμμηνο ρύση. Αυτός ο πόνος αναφέρεται συχνά ως «φυσιολογικός», εφόσον δεν υπάρχει κάποια παθολογική κατάσταση.

Η πύελος είναι μια πολύπλοκη περιοχή που περιέχει τη μήτρα, τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες, την ουροδόχο κύστη και μέρος του κατώτερου εντέρου. Κοντά είναι επίσης η σκωληκοειδής απόφυση. Επιπλέον, ο πόνος από τους νεφρούς, τους μυς και το κοιλιακό τοίχωμα μπορεί να προβάλλεται στην πύελο. Συνήθη γυναικολογικά αίτια πυελικού πόνου είναι:

  • η έκτοπη κύηση
  • η ενδομητρίωση
  • τα ινομυώματα
  • η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου
  • οι κύστεις των ωοθηκών

Το κλινικό ιστορικό θα δημιουργήσει υποψίες για μερικές από αυτές τις καταστάσεις και η διάγνωση θα τεθεί από τη φυσική εξέταση, που περιλαμβάνει την εξέταση της κοιλίας, της πυέλου και, μερικές φορές, του ορθού.

Η διαγνωστική διερεύνηση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία (MRI) και λαπαροσκόπηση.

Αν έχετε πυελικό πόνο και επιθυμείτε να λάβετε πιο αναλυτικές πληροφορίες γι’ αυτό το πρόβλημα, παρακαλούμε να εγγραφείτε στην ασφαλή υπηρεσία μας και να συμπληρώσετε το δομημένο ερωτηματολόγιο. Μετά από αυτό, θα λάβετε αναλυτική απάντηση βασισμένη σε ιατρικές μελέτες που αφορά ειδικά το πρόβλημά σας και θα δοθεί προσωπικά σε σας από ειδικό επαγγελματία στο χώρο με πολυετή εμπειρία.

Παρακαλούμε, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία μας και πώς να εγγραφείτε.

Βιβλιογραφία από το Royal College of Obstetricians and Gynaecologists

Health videos
0
SIGMA TV 13-7-2013..
δείτε το video
0
ΝΕΤ αφιέρωμα στην ομάδα Αιγαίου 2013 06 05..
δείτε το video
This site complies with the HONcode standard for trustworthy information
health4you