Βασ. Σοφίας 121, 115 24, Αθήνα, Τ: 210 64 36 258, F: 210 64 37 043, K: 6974 44 2000

Κύστεις ωοθηκών

Ερώτηση σε Στέφανος Χανδακάς MD MBA PhD

×

Οι κύστεις είναι χώροι γεμάτοι με υγρό που αναπτύσσονται στις ωοθήκες μιας γυναίκας. Κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού έμμηνου κύκλου αναπτύσσονται μικρές κύστεις που εξαφανίζονται όταν αρχίζει η επόμενη εμμηνορρυσία. Αυτό συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας των περισσότερων γυναικών. Αυτές οι κύστεις είναι αθώες και προκαλούν ελάχιστα ενοχλήματα. Ωστόσο, μερικές κύστεις διογκώνονται, μερικές περιέχουν αίμα, άλλες συστρέφονται και προκαλούν προβλήματα, όπως αιμορραγία ή/ και πόνο και μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Οι περισσότερες κύστεις ωοθηκών είναι καλοήθεις (όχι καρκινικές). Μερικοί τύποι καλοηθών κύστεων ωοθηκών είναι οι ακόλουθοι:

  • Αιμορραγικές κύστεις
  • Κύστεις ωχρού σωματίου
  • Δερμοειδείς κύστεις
  • Ενδομητριοειδείς κύστεις ή ενδομητρίωμα
  • Πολυκυστικές ωοθήκες

Η διαγνωστική προσπέλαση περιλαμβάνει τη φυσική εξέταση, προσδιορισμό στο αίμα δεικτών για όγκους ωοθηκών (CA-125), υπερηχογράφημα και λαπαροσκόπηση. Η θεραπεία περιλαμβάνει την παρακολούθηση και τη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Αν έχει διαπιστωθεί ότι έχετε κύστη ωοθηκών και επιθυμείτε να λάβετε συγκεκριμένες αναλυτικές πληροφορίες, παρακαλούμε να εγγραφείτε στην ασφαλή υπηρεσία μας και να συμπληρώσετε το δομημένο ερωτηματολόγιο, το περιεχόμενο του οποίου παραμένει εμπιστευτικό. Μετά από αυτό, θα λάβετε αναλυτική απάντηση βασισμένη σε ιατρικές μελέτες που αφορά ειδικά την περίπτωσή σας. Οι σχετικές πληροφορίες θα δοθούν προσωπικά σε σας από ειδικό επαγγελματία με πολυετή εμπειρία.

Παρακαλούμε, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία μας και πώς να εγγραφείτε.

Βιβλιογραφία από το Royal College of Obstetricians and Gynaecologists

Health videos
0
SIGMA TV 13-7-2013..
δείτε το video
0
ΝΕΤ αφιέρωμα στην ομάδα Αιγαίου 2013 06 05..
δείτε το video
This site complies with the HONcode standard for trustworthy information
health4you