Βασ. Σοφίας 121, 115 24, Αθήνα, Τ: 210 64 36 258, F: 210 64 37 043, K: 6974 44 2000

Μηνορραγία

Ερώτηση σε Στέφανος Χανδακάς MD MBA PhD

×

Η μηνορραγία, δηλαδή η υπερβολική απώλεια αίματος κατά την εμμηνορρυσία, είναι συχνό πρόβλημα. Η αιμορραγία μπορεί να είναι παρατεταμένη, με διάρκεια 8-10 ημέρες κάθε μήνα, μεγάλη απώλεια αίματος που οδηγεί σε αναιμία, με αποβολή θρόμβων αίματος και «κατακλυσμό», δηλαδή επεισόδια αιφνίδιας και αναπάντεχης απώλειας αίματος που συχνά περιγράφεται «σαν να ανοίγει βρύση».

Συχνά δεν υπάρχει εμφανής εξήγηση για τη μηνορραγία και οι αιμορραγίες αυτές αναφέρονται ως «δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας». Σε νεαρές γυναίκες, η μηνορραγία οφείλεται συχνότερα σε παροδική ορμονική διαταραχή, που συνήθως αποκαθίσταται αυτόματα. Καθώς η γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση, η μηνορραγία μπορεί και σ’ αυτήν την περίπτωση να αποτελεί ένδειξη ορμονικής διαταραχής. Ωστόσο, η πιθανότητα η μηνορραγία να οφείλεται σε κάποια άλλη αιτία αυξάνεται με την ηλικία. Άλλες αιτίες μηνορραγίας είναι τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση, η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου, οι ενδομητρικοί πολύποδες.

Η αντιμετώπιση της μηνορραγίας μπορεί να γίνει με διαφορετικές μεθόδους που κυμαίνονται από συντηρητική θεραπεία (με ορμονικά ή μη ορμονικά σκευάσματα) έως διάφορες μορφές χειρουργικής θεραπείας (εξάχνωση ενδομητρίου και υστερεκτομή).

Αν έχετε πρόβλημα μηνορραγίας και επιθυμείτε να το συζητήσετε, παρακαλούμε να εγγραφείτε στην ασφαλή υπηρεσία μας και να συμπληρώσετε το δομημένο ερωτηματολόγιο, το περιεχόμενο του οποίου παραμένει εμπιστευτικό. Εμείς θα σας στείλουμε αναλυτικές, σύγχρονες και βασισμένες σε ιατρικές μελέτες πληροφορίες που αφορούν ειδικά τη δική σας περίπτωση. Οι πληροφορίες θα δοθούν προσωπικά σε σας από ειδικό επαγγελματία (γυναικολόγο) με πολυετή εμπειρία.

Παρακαλούμε, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία μας και πώς να εγγραφείτε.

Βιβλιογραφία από το Royal College of Obstetricians and Gynaecologists

Health videos
0
SIGMA TV 13-7-2013..
δείτε το video
0
ΝΕΤ αφιέρωμα στην ομάδα Αιγαίου 2013 06 05..
δείτε το video
This site complies with the HONcode standard for trustworthy information
health4you