Βασ. Σοφίας 121, 115 24, Αθήνα, Τ: 210 64 36 258, F: 210 64 37 043, K: 6974 44 2000

Γυναικολόγος - Στέφανος Χανδακάς MD MBA PhD | Βιογραφικό

author name
Σιάνος Ιωάννης
Κυτταρολόγος

Γεννημένος το 1945 στον Κολωνό, ο Ιωάννης Σιάνος, έζησε τα παιδικά και τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα. Απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αρρένων, σε ηλικία 18 ετών, εισήχθη στην Ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  
Μετά την αποφοίτησή του από το Καποδιστριακό Αθηνών,μετέβη στον Καναδά, όπου και ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία και Παθολογική Ανατομία στο MC Master University Hamilton στο Οντάριο.

Σπούδασε στο Ontario Association of Pathologist, International Academy of Pathology και εργάστηκε σε μεγάλα νοσοκομεία του Καναδά, μεταξύ αυτών και τα bακόλουθα: στο General Hospital, Cambridge, στο Nofrolk General Hospital Simcoe, στο Chaleur Hospital, Bathurst, New Brusnwick.

Εξειδικεύθηκε στο Canadian Tumor Reference Center στον τομέα των παθήσεων των γυναικολογικών οργάνων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων της Καναδικής
Παθολογοανατομικής Εταιρείας καθώς και της Διεθνούς Ακαδημίας Κυτταρολογίας, παρουσιάζοντας τις έρευνές και άρθρα του με θεματολογία «Κυτταρολογικές και Παθολογοανατομικές  περιπτώσεις».

Το 1980, παρακολούθησε μαθήματα του Ινστιτούτου Armed Forces of Washington DC σε θέματα Παθολογοανατομίας. Μερικοί τίτλοι σεμιναρίων του ίδιου Ινστιτούτου που έχει παρακολουθήσει έχουν τίτλους “The histopathologic diagnosis of infectious diseases”, “pathology of neuromuscular disease”και πολλά άλλα.

Σε ηλικία μόλις 37 ετών, έγινε Διευθυντής του προγράμματος Ανατομίας και Παθολογίας στο Μπάθερστ, Νέα Σκοτία, του Καναδά. Έχει εκδώσει άρθρα και μελέτες με τους συναδέλφους του για περιπτώσεις Παθολογοανατομίας. Κατέχει τίτλους Ιατρικής Ειδικότητας της Κυτταρολογίας και της Παθολογικής Ανατομίας.

Από το 1985, ο Κυτταρολόγος-Παθολογοανατόμος Ιωάννης Σιανός Medical Doctor (M.D.) είναι ιδρυτής και ο υπεύθυνος του κυτταρολογικού εργαστηρίου CytoLab/ΒιοΠαπ. Είναι Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κυτταρολογίας – Παθολογοανατομίας (Treasured Member of International Academy of Cytology – M.I.A.C.) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Health videos
0
SIGMA TV 13-7-2013..
δείτε το video
0
ΝΕΤ αφιέρωμα στην ομάδα Αιγαίου 2013 06 05..
δείτε το video
This site complies with the HONcode standard for trustworthy information
health4you